1 Kasım 2012 Perşembe

Sihirli Piramit Nasıl Oynanır? Sihirli Piramit Oyununun Kuralları

Sihirli piramit, seçmeli derslerden olan zeka oyunları dersinin etkinliklerinden biri olan bir akıl oyunudur. Oldukça keyifli ve çocukların farklı boyutlardan bakabilmek konusunda kendilerini geliştirebilecekleri bir oyundur. Şimdi sihirli piramit oyunu nasıl oynanır öğrenelim.


Şekilde içinde 1'den 5'e kadar rakamların bulunduğu çemberlerden oluşan bir piramit bulunmaktadır. Bu oyundaki amacımız piramidin en üstündeki çemberden tabana kadar ulaşmak. Bu amacı gerçekleştirmek için gayet anlaşılır kurallarımız var. Her kattan yalnızca bir çemberi seçeceğiz. Bir çemberden diğerini geçiş yapabilmemiz için komşu olmaları gerektiğini unutmamalıyız. Son olarak 1'den 5'e kadar tüm rakamları kullanmalıyız.
























5. sınıf, zeka oyunları, zeka oyunları seçmeli dersi, sihirli piramit, sihirli piramit örnekleri, sihirli piramit oyna, kolay sihirli piramit 

6 yorum:

  1. hocam elinize sağlık. ancak sorunun iki cevabı var. gösterdiğiniz çözüm dışında 4-1-2-3-5 yoluyla da tabana inebiliriz.

    YanıtlaSil
  2. Dikkatiniz için teşekkür ediyorum. Hazırladığımız sihirli piramit oyunlarının birçoğunda birden fazla çözüm bulmanız mümkün. Öğrenciler farklı çözümleri buldukça daha çok keyif alıyorlar.

    YanıtlaSil
  3. Offff yok yapamıyorum 😟😟😟😟

    YanıtlaSil
  4. Her oyunda piramit sürekli değiştiriliyor mu?

    YanıtlaSil
  5. bunun çarpmalısıda var ben ona bakmıştım

    YanıtlaSil

 
Copyright © . Matematik 5 6 7 8 - Posts · Comments
Theme Template by BTDesigner · Powered by Blogger