19 Aralık 2012 Çarşamba

6. Sınıf - Bölünebilme Kuralları - Çalışma Yaprağı



6. sınıf bölünebilme kuralları konusu ile ilgili çalışma yaprağını indirmek için konu başlığına tıklayınız.
"Bölünebilme kurallarını açıklar" kazanımı ile ilgili soruları indirmek için tıklayınız.

 (Görsele sağ tıklayıp resmi farklı kaydet seçeneğini tıklayın.)



Konu Özeti:

Bölünebilme Kuralları

2 ile tam bölünebilme: Bir doğal sayının 2 ile tam bölünebilmesi için bu doğal sayının çift olması gerekir. Yani doğal sayının birler basamağında "0,2,4,6 ve 8" rakamlarından biri olmalıdır.

3 ile tam bölünebilme: Bir doğal sayının 3 ile tam bölünebilmesi için bu doğal sayının rakamları toplamı 3'ün katı olmalıdır.

5 ile tam bölünebilme: Bir doğal sayının 5 ile tam bölünebilmesi için bu doğal sayının birler basamağındaki rakam "0" ya da "5" olmalıdır.

9 ile tam bölünebilme: Bir doğal sayının 9 ile tam bölünebilmesi için bu doğal sayının rakamları toplamı 9'un katı olmalıdır.

10 ile tam bölünebilme: Bir doğal sayının 10 ile tam bölünebilmesi için bu doğal sayının birler basamağındaki rakam "0" olmalıdır.

4 ile tam bölünebilme: Bir doğal sayının 4 ile tam bölünebilmesi için bu doğal sayının son iki basamağı "00" ya da 4'ün katı olan bir sayı olmalıdır.

6 ile tam bölünebilme: Bir doğal sayının 6 ile tam bölünebilmesi için bu doğal sayı hem 2'ye hem de 3'e bölünmelidir. Yani hem 2'ye bölünebilme kuralını hem de 3'e bölünebilme kuralını sağlamalıdır. Daha açık ifade edersek hem çift olmalı, hem de rakamları toplamı 3'ün katı olmalıdır.





0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © . Matematik 5 6 7 8 - Posts · Comments
Theme Template by BTDesigner · Powered by Blogger